Hopp til innholdHopp til startside

Takk for samværet på 8. mai!

Ordførerne på Nedre Romerike tok imot om lag 40 veteraner med følge på markeringen i Ravinen mandag 8. mai 2023. Ordførerne i Lillestrøm, Lørenskog, Nittedal og Rælingen var vertskap på vegne av SNR. Aurskog-Høland inviterte også til veteranmarkering. Tema for begge markeringene var hjemmeheltene – de som har bidratt på hjemmebanen mens deres kjære har vært i internasjonale oppdrag.

Bilde av ordfører i Rælingen, Ståle Grøtte, og gjester på veteranmarkeringen i Ravinen, Fjerdingby, 8. mai 2023.
Forfatter
Dato
Nov 2023
Kategori
Nyheter

Samarbeidsrådet for Nedre Romerike (SNR) inviterte regionens veteraner til markering første gang i 2019. Årets markering ble den tredje, ettersom pandemien gjorde det umulig å arrangereslike markeringer i 2020 og 2021. Markeringen fant sted i Rælingens nye storstue Ravinen, som ble åpnet tidlig i september i fjor.

Norge har deltatt i godt over 100 internasjonale operasjoner fra 1947 frem til i dag. Mer enn 100 000 norske kvinner og menn har bidratt, enten som militært personell i militære operasjoner eller med sivile bidrag som sivil ekspertise og i overvåking av fredsoperasjoner. Tysklandsbrigaden i 1947 var den første og er fortsatt den tallmessig største innsatsen. Deltakelsen på årets markering var en refleksjon av de mange operasjonene Norge har bidratt med personell til. Tysklandsbrigaden var representert sammen med blant annet UNEF Danor 1964, UNIFIL Norbatt, og NATO/Bosnia.

Ordførerne i SNR ønsker med denne markeringen å vise sin respekt og anerkjennelse for den innsatsen veteranene og deres familier har lagt ned for Norge. Det er ikke uten kostnad for verken veteranene eller familiene deres å delta på våre vegne i disse operasjonene. Kommunene på Nedre Romerike har derfor alle etablert egne veteranplaner for å sikre en best mulig oppfølging av veteraner og deres familier. Ordførerne er stolte av veteranene og hjemmeheltene her i regionen og ønsker med denne middagen å vise dette.

Filvedlegg